Biológiai sokféleség

Mit értünk biológiai sokféleségen, mi köze van ennek a napi élelmünkhöz, és mit tehetünk a megőrzése érdekében?

A Slow Food, mint gondolat azzal kezdődik, hogy megismerjük a régiót, ahol élünk: észrevesszük, megfigyeljük, megkóstoljuk, felismerjük az ízeit és aromáit. Érzékszerveink és kíváncsiságunk révén aztán megismerkedhetünk más régiókkal és országokkal is: megőrizzük egy utazás emlékét az ott kóstolt kenyér, sajt vagy méz felidézésével; ötleteket, termékeket és recepteket cserélünk más országokban működő Conviviumokkal.

Ezért kulcsfontosságú minden Convivium számára, hogy felfedezze a saját térségében a "jó, tiszta és fair" elv szellemében dolgozó termelőket: sajtkészítőket, pásztorokat, méhészeket, pékeket, gazdákat... Az idősekkel kell beszélnünk, hogy megismerjük és rögzíteni tudjuk az ő helyi tudásukat, ugyanakkor meg kell keresnünk azokat a fiatal vállalkozókat is, akik visszatértek a mezőgazdaságba, a földhöz.

A kiadvány teljes terjedelembenletöltés (.pdf)


 
Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun