A SlowFood-CE (lassú étek/étel) projekt

Az ételek immateriális kulturális öröksége egy hatalmas, de alulértékelt forrás. A közép-európai városokban és régiókban a gasztronómia a turizmus népszerűsítésének eszköze, de szinte alig használják olyan forrásként, ami hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz és társadalmi integrációhoz. A SlowFood-CE (Lassú étek/étel) projekt úgy növeli a helyi szereplők kapacitását hogy felértékeli az ételek immateriális örökségét az integrált gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatósági szemlélettel összhangban. A projekt 5 közép-európai város magán és állami szektor szereplőit köti össze a “Slow Food (Lassú étek/étel) az új gasztronómia” koncepció népszerűsítésében.

SlowFlood (Lassú Étek/Étel) az ételnek egy olyan multidiszciplináris megközelítése, mely elismeri a tányér, a bolygónk és az emberek közötti szoros kapcsolatot. A projekt célul tűzte ki egy model és különböző eszközök kifejlesztését a hagyományos ételek és gasztronómiai kulturális örökség felértékelésére. A partnerek közösen fogják tesztelni a SlowFood-CE megoldásokat különböző városi terekben, mint például műemléképületekben, nyilvános piacokon, iskolákban történelmi és városkörnyéki vidéki járásokban. SlowFood-CE projekt tevékenységei útmutatást adnak ahhoz, hogy hogyan lehet a gasztronómiai kultúrális örökséget integrálni a fontos városi szektort érintő szabályzatokba.

Kapcsolódó weboldalak:

interreg-central.eu 
kiskunhagyomany.hu


 
Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun