"SlowFood-CE: Kultúra, Örökség, Identitás és Élelem" című közép-európai projekt cikkszemle

SlowFood-CE: Transznacionális Képzés Krakkóban

Új gasztronómia: ez volt a központi témája a február elején, Krakkóban rendezett háromnapos képzésnek, amelyen Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kiskunság Convivium, mint projekt partnerek képviseltették magukat. A rendezvény az Európai Unió által finanszírozott "SlowFood-CE: Kultúra, Örökség, Identitás és Élelem" című közép-európai projekt részeként került megrendezésre.

Részletek:
hiros.hu
kecskemetilapok2.bitnet.hu 
keol.hu 

"Két okból is nagyon örültünk, hogy vendégül láthattuk projekt partnereinket," - mondta Szymon Gatlik, Krakkó Város Önkormányzatának munkatársa. "Először is azért, mert úgy érezzük, hogy a krakkói megbeszélés értékes útravalót adott az előttünk álló feladatokhoz, sőt városaink közös érdeklődésére számot tartó kérdések is felmerülhetnek. Örülünk, hogy megmutathattuk Krakkó igazi arcát: a várost, amely idén ünnepli az UNESCO Világ Örökségbe való felvételének 40 éves évfordulóját, mint a legelső 12 védetté nyilvánított helyszín egyike - ahol  a kulturális örökség minden eleme fontos, beleértve a gasztronómiai örökséget is."


 
Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun