A „SLOW FOOD” mozgalom Szolnokra is elért

A Slow Food egy nemzetközi mozgalom, amely az egyes országok és régiók étkezési hagyományainak, a helyi “étkultúrának”, a “gasztrokulturális” sokrétűségnek a megőrzése, védelme érdekében jött létre. A helyhez kötődő termények, termékek, élelmiszerek, ételek, étkezési hagyományok támogatására alakult civil szerveződés 1989-ben olasz alapokon, Párizsban jött létre.

Elnevezésével a gyorsétkezdei „fast food” étkezési stílus ellentettjére, a „lassú”, odafigyelő, komótos étkezésre, a hagyományos és nemes táplálkozásra irányítja a figyelmet. A szolnoki a slow food konferencia számára az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont 2016.  december 9-én. Id. Hubai Imre a JNSZ Megyei Agrárkamara megyei elnöke köszöntötte a megjelent szakembereket, ős-és kistermelőket, kézműveseket. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Dr. Bene Ildikó képviselő asszonyok köszöntő beszédét követően Molnár Lajos Milán az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója tájékoztatást nyújtott a helyi termékeket segítő marketing lehetőségekről. Dr. Ursula Hudson, a Slow Food Németország elnöke előadásában kiemelte a város-vidék és a termelő-vásárló közötti kapcsolat elmélyítésének jelentőségét. A programot helyi termelők által összeállított termék kóstoló kísérte.

Forrás: mnvh-jnszmegye.hu


 
Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun