A Mátra csúcsa: slow food ételek a Bori Mami étteremben

A franciák szerint igazi fantáziája annak van csak, aki látni tudja a valóságot. Ez a képesség ritka. Az emberek érdekes módon azt hiszik, hogy a fantázia valamilyen soha nem létezett tünemény megálmodásával egyenlő. De a soha nem létezett tüneményeknek nincs kezük, sem lábuk, olyanok, mint a mitikus griffek, jetik, sárkányok,  s aminek nincs köze a valósághoz, az unalmas és gyermeki. Az igazi képzelőerő a valóságból építi fel az újat, a meglepőt, a csodálatost.

Azt hiszem a franciák e téren nagyon is igazat mondanak, hiszen a ma óriási erőkkel zakatoló fogyasztói társadalom és persze a gasztroforradalom is sorra termeli ki a fantázia nevek alatt futó ételeket. Legtöbbször ízlik, szeretjük, kívánjuk (posztoljuk!), de nem ismerjük mi van benne vagy mögötte.

Most egy olyan helyre kalauzolunk el titeket, ahol a gasztronómiai képzelőerő a valóságból építkezik, helyi kézműves termelőktől és családi gazdaságoktól, őszinte alapanyagokból alkot csodás ételkülönlegességeket s okoz meglepő kulináris élményt a betérőknek. Budapesttől mindössze negyven percre, Gyöngyös belvárosában egy modern gasztronómiai ékszerdobozt ajánl nekünk a Slow Food Eger-Mátra Convivium vezetője. A 2014-ben életre hívott Bori Mami  egy üdítő és hiánypótló színfolt a Mátra vidékén. Szemléletüket a környező hegyvidék, a tájegység és Gyöngyös város ét-kulturális hagyományainak újszerű bemutatása vezérli.

A cikk folytatása az kekesonline.hu oldalon.


 
Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun