A Worldcrunch és a Slow Food összefogott az afrikai kertekért

Az újságírók között már régóta él egy mondás: „Minden hír helyi.” A fiatal riportereket arra tanítják, hogy az olvasókat az érdekli a legjobban, ami az otthonukhoz közel történik. Ma azonban olyan világban élünk, amelyben minden eddiginél inkább tisztában vagyunk annak fontosságával és következményeivel, hogy éljünk bármely pontján a világnak, hatással lesznek ránk az események, amelyek Kínában, Chilében vagy Chicagóban történtek.

 

1000 kertet afrikának, slow food, afrika

 

A Worldcrunch egy párizsi központú digitális szolgáltatás, amely egyre növekvő népszerűségtől kísérve nemzetközi híreket vonultat fel, mert alapítói úgy vélik, ami ott történik, az az ittre is hatással van. A világ vezető hírszolgáltatóival dolgoznak együtt annak érdekében, hogy a legszínvonalasabb nemzetközi újságírást közvetíthessék angol nyelven függetlenül attól, hogy azt eredetileg hol és milyen nyelven írták. Úgy vélik, végül is minden hír helyinek tekinthető, hiszen minden esemény hatással van arra az egyre globálisabban működő világra, amelyben élünk.

Jeff Israely a Worldcrunch társalapítója és szerkesztője így nyilatkozott: „A Slow Food, amelyet akkor ismertem meg, amikor tudósítóként Olaszországban életem, ugyanezt a világnézetet vallja - a lokális történések globális hatással bírnak. Carlo Petrini saját története egy kis olasz településről, Brából indult, majd megalapított egy mozgalmat, amely mára komoly nemzetközi befolyásra tett szert, és amely a kis termelőket helyezi a figyelem középpontjába az ő tevékenységüket óvva és népszerűsítve. Szerinte minden étel egyszerre helyi és globális. Egyre többször és többször a döntéseket már máshol hozzák meg, de legalábbis az élelmiszer rendszer keretében, mindennek közvetlen hatása van mindennapi életünkre.

Ezen és további száz másik okból, nagy várakozással tekintünk a Slow Fooddal való együttműködés és a 10 000 Kert Afrikának program támogatása elé. Az Afrikában létrehozott kertek segítenek az új generáció figyelmét felhívni az olyan kérdések fontosságára, mint a helyben előállított élelem és az ehhez szükséges biodiverzitás, friss és egészséges táplálékkal látják el a közösséget, valamint létrehoznak egy nőkből és férfiakból álló hálózatot, akik harcot indítanak egy globális változásért: kialakítani egy olyan szociális erényeket is hordozó gazdasági modellt, amely tiszteletben tartja a környezetet és szoros együttműködésben áll az ott élők közösségével.”

A helyzet tisztázása érdekében fontos kihangsúlyozni, hogy a Worldcrunch a jövőben is egy független és általános tematikájú hírszolgáltató marad; a mezőgazdaság, a fenntarthatóság, az ételek és borok csak néhány a témák közül, amelyekkel foglalkoznak. Tény, hogy a cél továbbra is az lesz, hogy minél sokszínűbb történeteket mondjanak el egy globális közönségnek, a Worldcrunch csapata ugyanakkor meg van győződve arról, hogy érdemes a Slow Fooddal együttműködni és kölcsönösen bemutatni egymást azoknak az embereknek, akik más ismerik őket és bíznak bennük.

Link: http://www.fondazioneslowfood.com/en/what-we-do/10-000-gardens-in-africa/support-a-garden-in-africa/


 
Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun