Fonott, töltött kalács

Kedves Mindenki! Ilyenkor, az ősz beköszöntével korán sötétedik és nincs már feladat a ház körül. Annál inkább a meleg konyhában! Mindenkinek van kedvenc süteménye amit szívesen elkészít szeretteinek.

Én leginkább a kelt tésztát szeretem készíteni. Talán azért, mert „Ő” kiszámíthatatlan, a sütőben (esetleg a kemencében) a tésztának szabad élete van. Úgy helyezkedik ahogy éppen kedve támad...

Megmutatom hogyan készítem a család kedvenc kalácsát. A foszlós, fonott kalács receptjét használom. (Interneten megtalálható.)

A jól megdolgozott tésztából 3 cipót formázok és ruhával letakarva kelesztem. Ezután minden cipót kinyújtok és megtöltöm dióval, mákkal vagy más gyümölccsel. Én most 2 db diós és 1 db fejtett meggyes rudat készítettem és utána összefontam. Olyan sütőedénybe teszem, amely keskenyebb mint a hagyományos tepsi, így magasabbra tud kelni. Tetejét 1 db jól felvert tojással megkenem és 180C-on szép aranysárgára sütöm, kb. 40 perc alatt megsül.

Kiadós, finom és gyorsan elkészül.
Ízletes még kakaóval vagy fahéjjal is!


 
Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun