Archívum
Az Expo tényleg meg tud felelni a kihívásnak, amit a Föld táplálása jelent? Ki vállalja a felelősséget ezért? És hol van a gazdálkodók világa? Azok számára, akik más országokban laknak talán kevésbé nyilvánvaló mindez, de azok, akik Olaszországban élnek, napi rendszerességgel olvasnak az Expóról. Az olasz nemzeti média útvonalakat javasol, részletezve mit érdemes felkeresni és mit nem, felkínálva a lehetőséget a különböző tájak és filozófiák összehasonlítására, amelynek valóban ideális terepe az Expo.
Azoknak a sajtkészítőknek, pásztoroknak és gazdáknak, akik hegyvidéki környezetben élnek és dolgoznak, kritikus szituációval kell szembenézniük. Az utóbbi hatvan évben az ipari fejlődésnek és az urbanizációnak köszönhetően jelentősen csökkent a lakosság nagysága a hegyvidéki régiókban és így több olyan foglalkozás, amely a hagyományos sajtkészítéshez kötődik, egyszerűen eltűnt. A hegyekben élő közösségeknek – a domborzati, szabályozási és szociális adottságok miatt - sok kihívásnak kell megfelelniük, akadályt kell legyőzniük napról-napra.
483 európai szervezet – közöttük a Slow Food – kéri az Európai Parlamentet, hogy állítsa le a TTIP-t. Az Európai Állampolgárok Szövetsége nyílt levelet írt a TTIP ellen az Európai Parlament képviselőinek a TTIP-re vonatkozó, közelgő szavazás kapcsán.
A Slow Food Biodiverzitás Alapítványának köszönhetően elkészült az az interaktív térkép, amely bemutatja, pontosan hol találhatóak a Slow Food által létrehozott kertek Afrikában.
Segíts abban, hogy minél több fiatal gazda menjen Milánóba, töltsd meg lélekkel az Expót! Ezzel a szlogennel folyik a Slow Food kampánya azért, hogy minél több figyelem terelődjön a fiatal gazdákra a milánói Expón. Olyanokra, akik bár még fiatalok, de sokan vannak, és így erős hangra tehetnek szert. Fiatal gazdák élnek és dolgoznak szerte a világon és most arra készülnek, hogy összegyűljenek Milánóban, hogy megújult erővel vágjanak a világ táplálásának feladatába.
2015-06-24
Második alkalommal került megrendezésre a Slow Meat június 4-6. között Denverben, Coloradóban. E nemzetközi rendezvény középpontjában a finom, tiszta és méltányos hús áll. Az eseményen jelen voltak többek között szakértők, gazdálkodók, aktivisták, séfek, politikusok, akik mind bekapcsolódtak abba a szimpóziumba, amely a jelenlegi húsfogyasztást és annak hatásait értékelte, valamint megkezdték egy hálózat felépítését, amely változásokat hívhat elő az abszurd, ipari módon zajló hústermelés rendszerébe.
A halászó közösségek egy törékeny ökoszisztéma tagjai, amelyet meg kell védenünk. A halászat kérdése különösen lényeges kérdés, hiszen az óceánok egészséges volta kritikus fontosságú bolygónk túlélése szempontjából. Az óceánok élővilága nagyon érzékeny és jelentős hatással bír rá mindenféle, őt érintő emberi tevékenység, akkor is, ha az a szárazföldön és akkor is, ha a vizekben zajlik.
Minden héten más, a Slow Food Ízek Bárkája program által védett élelmiszerről sugároz adást a BBC Food Programme. Az első adás április 13-án került adásba és a geitostot, egy norvég sajtot mutatott be, április 20-án pedig az USA-ban termő sea islandi vörös borsó került a főszerepbe.
Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat. A civil, szakmai és állami szektor összefogásával új programsorozat indul a hazai vendéglátóhelyek és rendezvények fenntarthatóbbá tételéért.
A 2015-ös milánói Expón a biodiverzitás alapvető fontosságára és a bolygó élelmezésének további fenntartásában a fiatal gazdák által betöltött szerepre kívánják a Slow Food kiállítói elsősorban felhívni a figyelmet.
← újabb hírekkorábbi hírek →
Hírlevél
 E-mail:
Please accept the privacy consent by clicking in the box to proceed with your subscription.

Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun