Archívum
A Cheese 2017 lehetőséget biztosít a Slow Food Central Europe partnereinek, hogy megosszák a gasztronómiával, mint kulturális kifejezési formával kapcsolatos elképzeléseiket. Napjainkban a gasztronómia leginkább a turizmus népszerűsítő eszköze, ugyanakkor kiválóan szolgálhatná a fenntarthatóság és a társadalmi integráció céljait is.
Az ételek immateriális kulturális öröksége egy hatalmas, de alulértékelt forrás. A közép-európai városokban és régiókban a gasztronómia a turizmus népszerűsítésének eszköze, de szinte alig használják olyan forrásként, ami hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz és társadalmi integrációhoz.
A Slow Food egy helyi kezdeményezésekből felépülő globális szervezet, amely olyan világot képzel el, amelyben minden ember hozzájut a számára megfelelő ételekhez, élvezettel fogyasztja, és amelyben a termelő boldog, hogy megtermelheti azokat, mindez pedig jó a bolygónknak is.
Új gasztronómia: ez volt a központi témája a február elején, Krakkóban rendezett háromnapos képzésnek, amelyen Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kiskunság Convivium, mint projekt partnerek képviseltették magukat.
2017. decemberében a Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesületet képviseltem a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés évzáró rendezvényén. A hagyományőrzés jegyében 65 meghívott kisgyermeknek foglalkozást tartottam.
2017-12-13
A Cheese 2017 lehetőséget biztosít a Slow Food Central Europe partnereinek, hogy megosszák a gasztronómiával, mint kulturális kifejezési formával kapcsolatos elképzeléseiket.
10 November 2017 Kerekegyháza, Cultural Centre, Hungary The event was organized within the framework of the Slow Food International Campaign aimed at raising awareness concerning global warming, and the dangers in consequence. Both adults and children attended the event.
2017. november 10.-én tartottuk a Slow Food Kiskunság szervezésében a kampányt, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt jöttek, hogy felhívjuk együtt a figyelmet földünk éghajlatának rohamos felmelegedésére.
Az vagy, amit megiszol – ezt tartják a Mitiszol Fesztivál szervezői, úgyhogy ennek megfelelően magasra tették a lécet, és szigorúan megválogatva, csak olyan borászok és termelők portékáit engedik a látogatók elé, amelyek már-már szélsőségesen természetes italok. Talán erre a rendezvényre a legigazabb az a mondat, amit egyszer egy Balaton-parti cigányasszony mondott nekem: „Drágám, ezekbe a borokba a szőlőn kívül csak az árvák könnyei hullottak.” Az egyik alapítóval, Nemes Richárddal beszélgettünk.
← újabb hírekkorábbi hírek →
Hírlevél
 E-mail:
Please accept the privacy consent by clicking in the box to proceed with your subscription.

Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun