Archívum
Kecskemét Market provides home for SlowFood-CE project Local Working Group of Kecskemét Municipality, project partner of SlowFood-CE: Culture, Heritage, Identity and Food project, had its first training during mid-April at Kecskemét Market. Concerning the aims and themes of SlowFood-CE, a project financed by the EU program Interreg Central Europe in which Kecskemét Municipality and Kiskunság Convivium are project partners, SlowFood-CE was welcome home at Kecskemét Market.
Az Ízek Bárkája olyan élelmek online katalógusa, amelyeket az eltűnés veszélye fenyeget és a világ minden táján az ott található kultúrák és hagyományok részét képezik.
A Slow Food, mint gondolat azzal kezdődik, hogy megismerjük a régiót, ahol élünk: észrevesszük, megfigyeljük, megkóstoljuk, felismerjük az ízeit és aromáit. Érzékszerveink és kíváncsiságunk révén aztán megismerkedhetünk más régiókkal és országokkal is: megőrizzük egy utazás emlékét az ott kóstolt kenyér, sajt vagy méz felidézésével; ötleteket, termékeket és recepteket cserélünk más országokban működő Conviviumokkal.
A Cheese 2017 lehetőséget biztosít a Slow Food Central Europe partnereinek, hogy megosszák a gasztronómiával, mint kulturális kifejezési formával kapcsolatos elképzeléseiket. Napjainkban a gasztronómia leginkább a turizmus népszerűsítő eszköze, ugyanakkor kiválóan szolgálhatná a fenntarthatóság és a társadalmi integráció céljait is.
Az ételek immateriális kulturális öröksége egy hatalmas, de alulértékelt forrás. A közép-európai városokban és régiókban a gasztronómia a turizmus népszerűsítésének eszköze, de szinte alig használják olyan forrásként, ami hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz és társadalmi integrációhoz.
A Slow Food egy helyi kezdeményezésekből felépülő globális szervezet, amely olyan világot képzel el, amelyben minden ember hozzájut a számára megfelelő ételekhez, élvezettel fogyasztja, és amelyben a termelő boldog, hogy megtermelheti azokat, mindez pedig jó a bolygónknak is.
Új gasztronómia: ez volt a központi témája a február elején, Krakkóban rendezett háromnapos képzésnek, amelyen Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kiskunság Convivium, mint projekt partnerek képviseltették magukat.
2017. decemberében a Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesületet képviseltem a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés évzáró rendezvényén. A hagyományőrzés jegyében 65 meghívott kisgyermeknek foglalkozást tartottam.
2017-12-13
A Cheese 2017 lehetőséget biztosít a Slow Food Central Europe partnereinek, hogy megosszák a gasztronómiával, mint kulturális kifejezési formával kapcsolatos elképzeléseiket.
← újabb hírekkorábbi hírek →
Hírlevél
 E-mail:
Please accept the privacy consent by clicking in the box to proceed with your subscription.

Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun