Archívum
Új gasztronómia: ez volt a központi témája a február elején, Krakkóban rendezett háromnapos képzésnek, amelyen Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kiskunság Convivium, mint projekt partnerek képviseltették magukat.
2017. decemberében a Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesületet képviseltem a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés évzáró rendezvényén. A hagyományőrzés jegyében 65 meghívott kisgyermeknek foglalkozást tartottam.
2017-12-13
A Cheese 2017 lehetőséget biztosít a Slow Food Central Europe partnereinek, hogy megosszák a gasztronómiával, mint kulturális kifejezési formával kapcsolatos elképzeléseiket.
10 November 2017 Kerekegyháza, Cultural Centre, Hungary The event was organized within the framework of the Slow Food International Campaign aimed at raising awareness concerning global warming, and the dangers in consequence. Both adults and children attended the event.
2017. november 10.-én tartottuk a Slow Food Kiskunság szervezésében a kampányt, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt jöttek, hogy felhívjuk együtt a figyelmet földünk éghajlatának rohamos felmelegedésére.
Az vagy, amit megiszol – ezt tartják a Mitiszol Fesztivál szervezői, úgyhogy ennek megfelelően magasra tették a lécet, és szigorúan megválogatva, csak olyan borászok és termelők portékáit engedik a látogatók elé, amelyek már-már szélsőségesen természetes italok. Talán erre a rendezvényre a legigazabb az a mondat, amit egyszer egy Balaton-parti cigányasszony mondott nekem: „Drágám, ezekbe a borokba a szőlőn kívül csak az árvák könnyei hullottak.” Az egyik alapítóval, Nemes Richárddal beszélgettünk.
A Slow Food egy nemzetközi mozgalom, amely az egyes országok és régiók étkezési hagyományainak, a helyi “étkultúrának”, a “gasztrokulturális” sokrétűségnek a megőrzése, védelme érdekében jött létre. A helyhez kötődő termények, termékek, élelmiszerek, ételek, étkezési hagyományok támogatására alakult civil szerveződés 1989-ben olasz alapokon, Párizsban jött létre.
Egy „világvárosban” nem túl népszerű a „lassú” jelző. Sőt még egy kisvárosban is pejoratív manapság. De nem mindenhol. A szót a mediterráneumban (hol máshol?) kezdik – szigorúan csak lassan – újraértelmezni, de érdekes módon külső szemlélőként az északiak haraptak rá először – gyorsan. Egy új várostrendről az építészet és aktivizmus fókusztémában.
korábbi hírek →
Hírlevél
 E-mail:
Please accept the privacy consent by clicking in the box to proceed with your subscription.

Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun