Archívum
A megtartó hagyományhoz tartozik a disznóölés is, ez rendszeres benne van nekünk, magyaroknak a téli programjainkban. A filmen éppen csapatot építünk, ahogy manapság nevezik a közösségi programokat. Nálunk ez megszokott, hogy hagyományainkat átadjuk a fiataloknak, s arra kíváncsiskodóknak. A Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesület immár 17 éve ugyanitt a Rendek Tanyán alakult meg a hasonló gondolkodású emberekből, akik a mai napig szeretettel kézműveskednek és adják át a kultúránkat.
Perhaps it is not an exaggeration to say that there is no other part of the Hungarian folk culture which is so unreservedly tradition-bound and at the same time so unreservedly receptive as the culture of folk dietary customs.
„Greater-Kecskemét” is the term used for the historic Kecskemét, i.e. the area before the administrative reform of 1950; that area included the territory of the town Kecskemét, furthermore the territories of the villages...
Mind az öt európai városban (Brno, Dubrovnik, Kecskemét, Krakkó és Velence) megalakultak a helyi munkacsoportok, hogy szinergiát építsenek ki a helyi érdekelt felek, azaz a termelők, kistermelők, vállalkozások és non-profit szervezetek, valamint a kulturális szektor különböző szereplői között. Céljuk a hagyományos és helyi termékek feltérképezése és népszerűsítése, mint szellemi kulturális örökség.
Local working groups have been set up in the five European cities involved (Brno, Dubrovnik, Kecskemét, Krakow, and Venice) to create synergies among local stakeholders (producers, retailers, for-profit and non-profit companies, and various actors in the cultural sector) to identify and promote traditional food and local products as intangible cultural heritage.
Running from June 2017 to May 2020, the project is promoting the shared food heritage of Central Europe, working with 11 partners from five cities: Venice, Dubrovnik, Brno, Kecskemét and Krakow.
U okviru projekta Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana, u ponedjeljak 28. svibnja, u prostorijama Hotela Adria u Dubrovniku, održan je cjelodnevni trening identificiranja i mapiranja gastro-kulturnog nasljeđa hrane dubrovačkog kraja
Kecskemét Market provides home for SlowFood-CE project Local Working Group of Kecskemét Municipality, project partner of SlowFood-CE: Culture, Heritage, Identity and Food project, had its first training during mid-April at Kecskemét Market. Concerning the aims and themes of SlowFood-CE, a project financed by the EU program Interreg Central Europe in which Kecskemét Municipality and Kiskunság Convivium are project partners, SlowFood-CE was welcome home at Kecskemét Market.
Az Ízek Bárkája olyan élelmek online katalógusa, amelyeket az eltűnés veszélye fenyeget és a világ minden táján az ott található kultúrák és hagyományok részét képezik.
A Slow Food, mint gondolat azzal kezdődik, hogy megismerjük a régiót, ahol élünk: észrevesszük, megfigyeljük, megkóstoljuk, felismerjük az ízeit és aromáit. Érzékszerveink és kíváncsiságunk révén aztán megismerkedhetünk más régiókkal és országokkal is: megőrizzük egy utazás emlékét az ott kóstolt kenyér, sajt vagy méz felidézésével; ötleteket, termékeket és recepteket cserélünk más országokban működő Conviviumokkal.
korábbi hírek →
Hírlevél
 E-mail:
Please accept the privacy consent by clicking in the box to proceed with your subscription.

Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun