Komótos Hírek
Fókuszban
Kedves Mindenki! Ilyenkor, az ősz beköszöntével korán sötétedik és nincs már feladat a ház körül. Annál inkább a meleg konyhában! Mindenkinek van kedvenc süteménye amit szívesen elkészít szeretteinek.
The city of Kecskemét, in south-central Hungary, lies in the middle of the country’s Great Plain. Its position in the midst of trading routes allowed it a slow but constant growth over the centuries, and the surrounding area’s climate and flat, fertile land also made the city an important agricultural hub. These days, however, industry has been developing quickly, particularly in the food sector. The transformation of the economic and social fabric has happened very fast, ushering in rampant globalization and often threatening the survival of local traditions and foods.
Blog
Erdélyben a húsvéti bárány körüli rituálé része az élő hagyománynak. Mi is veszünk egy-két bárányt a bárányboltból. Attól függően, hogy korai vagy késői húsvét van, kisebbek vagy nagyobbak - úgy 8 kg körül.
Reinics Ritánál és Füssi Nagy Szabolcsnál a Sárospatak melletti (Apróhomok) tanyájukon eddig csak nagyon finomakat ettem. Önellátásra törekedő gazdaságukban kíváncsi voltam a magokra még a mádi magcserénk és a tavaszi napéjegyenlőségi Folyamatos Konferencia előtt.
Egy kis trükkel egész télen termesztettem főznivaló és salátánakvaló leveleket. Mostanában viszont alig tudok lépést tartani a kerti történésekkel, minden nap újabb meg újabb növény bújik kik - vagy magától, vagy mert ültettem-vetettem.
Hírlevél
 E-mail:
Please accept the privacy consent by clicking in the box to proceed with your subscription.

Slow Food - Minden jog fenntartva - Powered by Raygun